Health

kicking goals in the west by Liana Slussareff

 Click on the image for more photos of this project!

Click on the image for more photos of this project!

Thankfully for us we completed works on this new Co-Health site in Footscray, for Contract Control Services, just days before the result of the 2016 AFL Grand Final that showcased a spectacular win by the Western Bulldogs - We can’t imagine it would have been a speedy travel to site the following week. Go Doggies! 

Co-Health Footscray was a challenging design project for the architect Clarke Hopkins Clarke who explained the process on their website;
“Through collaborations with a local artist, an indigenous style artwork which captures the multiculturalism of the Footscray community has been incorporated into the façade design, shaping an active and vibrant street presence for the centre and providing a revitalised new identity for Cohealth within the community".

As all of the consultation rooms are to be used by various medical practitioners and all overlook three sides of a central courtyard, the privacy requirements meant treating the windows with some kind of frosting to allow light in while diffusing the optical clarity. The chosen solution to this was to use our Vision Effex service and digitally print a gradient fade effect onto optically clear film that was then applied to the inside of the glass. This meant that the graphic could fade to clear at the top of the window to allow for the required amount of privacy while leaving a subtle gap of optically clear at the top. Elsewhere on each level we treated the windows of some of the internal offices with a similar digital print using white ink. 

For more photos of this project, click here!

 

Research Lab’s Magnified Design by Liana Slussareff

Through creative design, the ongoing refurbishment projects at St Vincent’s Hospital in Melbourne have all paid tribute to the disciplines practised in each department, and the ACMD Advanced Biofabrication Centre has been no exception.

Our friends at Hutchinson Builders have done a wonderful job with the refurbishment of the Centre and, using our Vision Effex service, realised the Design by Colin Sakinofsky (Director of Labs2Design) with spectacular vibrancy. 

All images used throughout this project are extreme magnifications at a molecular level of various samples the scientists have worked with. The colour and patterns are all extremely unique and as most are printed onto optically clear film those that are on, or adjacent to, external windows cast a brilliant kaleidoscope of colour throughout the space. 

For more photos of this project, click here!